Skip to main content
 

Geen zorgen met BIODOM

Gemakkelijk en zuinig, wij leveren kwaliteit.

 

BIODOM in elke omgeving

Geschikt voor oude en nieuwe woningen

De werking van BIO-LOGIC in de BIODOM pelletketel en warmtepomp

De BIO-LOGIC techniek in de BIODOM pelletketel.
De BIO-LOGIC technologie is een zelf ontwikkelde innovatieve technologie waarbij de software zelf constant zijn verbrandingsparameters aanpast. In tegenstelling tot traditionele pelletketels hoeft u hierdoor geen parameters meer aan te passen bij het opstarten van de pelletketel. Dit bespaart enorm op de installatietijd en – kosten.

De BIO-LOGIC technologie herkent automatisch de pellet kwaliteit en past hier zijn verbranding op aan door de pellet toevoer en ventilatorsnelheid te verhogen c.q. te verlagen. De BIO-LOGIC technologie meet het pellet verbruik van de pelletketel en past zijn luchttoevoer hierop aan waardoor de pelletketel altijd een perfecte verbranding heeft. De luchttoevoer wordt gemeten middels een venturie.

Door de BIO-LOGIC technologie is er altijd een perfecte onderdruk in de pelletketel en in het rookgaskanaal. Deze techniek zorgt namelijk voor een constante onderdrukmeting.
De BIODOM pelletketels zijn voorzien van twee ventilatoren.
Een ventilator is geplaatst onder de branderschaal en hierdoor ontstaat een constante luchttoevoer  De tweede ventilator zit in het rookgaskanaal en zorgt voor de perfecte onderdruk in de pelletketel.

BIO-LOGIC techniek in de BIODOM warmtepompen
De BIO-LOGIC techniek in het besturingssysteem, de BIODOM Controller IQ2,  zorgt ervoor dat de stooklijn automatisch wordt aangepast. Dit is afhankelijk van de ruimte en de buitentemperatuur. In combinatie met de BioBox S kan de warmtepomp eenvoudig aangesloten worden op een tweede warmtebron zoals een pelletketel, of gasketel. Hierdoor ontstaat ene hybride systeem.

De BIO-LOGIC software van BIODOM zorgt ervoor dat de warmtepomp op afstand ingeregeld kan worden. Het systeem kan op afstand gemonitord worden. Dit zorgt ervoor dat het systeem altijd optimaal functioneert, voorzien van de meest actuele updates.

De Bio-Logic technologie verklaart tevens de hoge COP én SCOP ( seizoenrendement-index over het hele jaar ) van de BIODOM BioBlock warmtepompen en het hoge rendement.

Onze BIODOM pelletketelsOnze BIODOM warmtepompen

Installatievoorbeelden

Om u een indruk te geven hoe een installatie met een BIODOM pelletketel uitziet, treft u hiernaast enkele voorbeelden.
Hieronder tevens een voorbeeld van een aansluitschema.

Aansluitschema

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag.

Meer weten over de mogelijkheden

Onze BIODOM
pelletketels bekijken?

Zo bent u zeker
van elke keuze die u maakt

Op de hoogte blijven
van BIODOM Benelux?

Lees dan ons laatste nieuws,
blogs en acties

Vragen of meer
te weten komen?

Bel en mail ons
of vul het contactformulier in