Skip to main content
 

Wij zijn voorbereid op de toekomst

Gas-loos en Mazoutvrij wonen met BIODOM

 

BIODOM in elke omgeving

Geschikt voor oude en nieuwe woningen

 

Veiligheid staat centraal

Maak je nooit meer zorgen met BIODOM

 

Op zoek naar een dealer?

Vind een dealer bij u in de buurt

Premies voor duurzaam verwarmen

Er zijn premies voor duurzaam verwarmen. Met een duurzame verwarmingsinstallatie bespaart u energie. Als u een energiezuinige verwarmingsinstallatie in uw woning plaatst, kunt u in aanmerking komen voor premies. U kunt uw oude verwarmingsinstallatie bijvoorbeeld vervangen door een pelletketel of een warmtepomp.
De pelletketel werkt op houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels en worden gemaakt van houtafval, zaagsel of houtspaanders. Het is belangrijk om gecertificeerde houtpellets te gebruiken. Voor een pelletketel thuis heeft u geen milieuvergunning nodig op voorwaarde dat u enkel pellets gebruikt die voldoen aan de Belgische reglementering. In België mogen enkel pellets van onbehandeld hout, afkomstig van duurzaam bosbeheer, verkocht worden. Daarmee behoren de houtpelletketels, aangesloten op uw centrale verwarming tot de milieuvriendelijke en duurzame verwarming van uw huis en geven recht op subsidie.

De houtpelletketels van BIODOM zijn gecertificeerd EN 303-5 Class 5 en hebben het energielabel A+ en A++.

Een warmtepomp haalt de warmte uit de grond, het water of de lucht. De Biodom warmtepompen, zowel hybride als all-electric halen de warmte uit de lucht.  De warmtepomp zorgt ervoor de uw woning, het verwarmingssysteem wordt verwarmd en kan eventueel ook zorgen voor warm sanitair water.

De warmtepompen van BIODOM zijn gecertificeerd en hebben allen energielabel A+++.

Lees uitgebreide informatie op:
https://www.vlaanderen.be/premies-voor-verwarming

Biodom pelletketelsBiodom warmtepompen

Lees meer over de subsidie mogelijkheden

Voor energiezuinige verwarmingsinstallatie bestaan onder andere de volgende premies.

 • De Vlaamse overheid geeft een renovatiepremie voor eigenaars die hun woning willen renoveren. Om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Niet alle werken komen in aanmerking voor de premie, maar renovatiewerken die uw woning voorzien van duurzame centrale verwarming ( ook bijvoorbeeld het plaatsen van een pelletketel om de hele woning te verwarmen ) kunnen in aanmerking komen voor een renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen. Deze premie is afhankelijk van uw inkomenssituatie en uw woning moet minstens 30 jaar oud zijn.
 • Er zijn ook premies voor warmtepompen. Dit is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie.
  De installatie moet geplaatst worden door een gecertificeerde installateur.
  Kijk voor uitgebreide informatie op:
  https://www.vlaanderen.be/premie-voor-een-warmtepomp
 • In een aantal gemeenten krijgt men een gemeentelijke of provinciale premie voor het installeren van een energiezuinige verwarmingsinstallatie. U vindt de gemeentelijke en provinciale premies met de premiezoekrobot voor energiepremies in Vlaanderen. Kijk op:
  https://apps.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule
Voor vragen contacteer ons

Op de hoogte blijven
van BIODOM Benelux?

Lees dan ons laatste nieuws,
blogs en acties.

Vragen of meer
te weten komen?

Bel en mail ons
of vul het contactformulier in

Op zoek
naar een dealer?

Een overzicht van
erkende dealers in uw regio