Wij zijn voorbereid op de toekomst

Gas-loos en Mazoutvrij wonen met BIODOM

 

BIODOM in elke omgeving

Geschikt voor oude en nieuwe woningen

 

Veiligheid staat centraal

Maak je nooit meer zorgen met BIODOM

 

Op zoek naar een dealer?

Vind een dealer bij u in de buurt

Premies voor een pelletketel

Een houtpelletketel is een systeem voor de centrale verwarming die uw huis verwarmt. De ketel werkt volledig automatisch en regelt zelf de aanvoer van pellets uit de pelletsilo of opslagruimte. Als het kouder is, worden er automatisch meer pellets aangevoerd, zodat de temperatuur in uw huis aangenaam blijft. Als het warm genoeg is, schakelt de pelletketel zichzelf uit.

De pelletketel werkt op houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels en worden gemaakt van houtafval, zaagsel of houtspaanders. Het is belangrijk om gecertificeerde houtpellets te gebruiken. Voor een pelletketel thuis heeft u geen milieuvergunning nodig op voorwaarde dat u enkel pellets gebruikt die voldoen aan de Belgische reglementering. In België mogen enkel pellets van onbehandeld hout, afkomstig van duurzaam bosbeheer, verkocht worden. Daarmee behoren de houtpelletketels, aangesloten op uw centrale verwarming tot de millieuvriendelijke en daarzame verwarming van uw huis en geven recht op subsidie.

De houtpelletketels van BIODOM zijn gecertificeerd EN 303-5 Class 5 en hebben het energielabel A++.

Alle BIODOM cv pelletketels komen in aanmerking voor subsidie.

Klik hier voor alle pelletketels

Lees meer over de subsidie mogelijkheden

U kunt kiezen voor een installateur met een ‘certificaat van bekwaamheid’. Op de website van RESCert kunt u een lijst zien van gecertificeerde installateurs van ‘biomassaketels’.

  • De Vlaamse overheid geeft een renovatiepremie voor eigenaars die hun woning willen renoveren. Om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Niet alle werken komen in aanmerking voor de premie, maar de plaatsing van een houtpelletketel om de hele woning te verwarmen komt wel in aanmerking.
  • Mogelijk geven uw gemeente of provincie een premie voor de installatie van een pelletketel. U kunt dat opzoeken via ‘Zoek uw subsidie’ op energiesparen.be.

De subsidie is enkel voor pelletketels (= centrale verwarming op pellets) en de CV pelletkachel, niet voor een pelletkachel (deze verwarmt alleen de ruimte en is niet aangesloten op het centrale verwarmingssysteem).

bron: www.vlaanderen.be

Alle BIODOM cv pelletketels behoren tot de biomassaketels en geven recht op subsidie.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven
van BIODOM Benelux?

Lees dan ons laatste nieuws,
blogs en acties.

Vragen of meer
te weten komen?

Bel en mail ons
of vul het contactformulier in

Op zoek
naar een dealer?

Een overzicht van
erkende dealers in uw regio